Hjem
Om oss Nyheter Kontakt oss
KOMPETANSE
Markedsføring
Kreativt arbeid
Web utvikling/design
Grafisk design
Messestands/Events
REFERANSER
Markedsføring
Profilering
Web
Grafisk design
Messestands/Events
TJENESTER
Oppfølging
Sammendrag
MARKEDET
Trender
Nyheter
Hjem > MARKEDET > Nyheter >
Google-sjef, Jan Grønbech
Skriv ut denne siden

GOOGLE OMSATTE FOR 1,9 MILLIARDER I NORGE

Publisert 01.11.2015

- BETALER LOMMERUSK I SKATT

Lommerusk er kanskje en drøy betegnelse, for den amerikanske teknologikjempen Google betalte 1,7 millioner kroner i skatt til Kongeriket Norge i fjor. Det er penger, det også. Til sammenligning har Kampanje betalt omtrent like mye i skatt av sitt overskudd akkumulert de siste årene, og når man vet at søkemotorgiganten egentlig omsatte for 1,9 milliarder kroner i fjor, ifølge prognoser i bransjen, så blir skattandelen ytterst beskjeden. Google bokførte en omsetning på 81 millioner kroner i Norge i fjor, viser ferske regnskapstall, men den er altså egentlig langt høyere. Selv om Google forsyner seg rikelig av det norske annonsemarkedet, sluses inntektene raskt ut av landet. Alt i henhold til norsk lov.

Vil ha penger fra Google
Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde misliker sterkt Google sin skattefordel. Han mener den skaper urettferdige konkurranseforhold i annonsemarkedet og at det truer norske mediebedrifters fremtid. I et innlegg i Dagens Næringsliv i fjor tok Sunde til orde for at internasjonale selskaper som Google og Facebook bør betale skatt på de annonseinntektene de får fra norske kunder, slik som Schibsted og andre norske mediekonsern gjør.

Hans bønn er blitt hørt. Arbeiderpartiet, som er i full gang med å utforme sin nye mediepolitikk, støtter Schibsted og andre medieaktører som krever nytt skatteregime. Mediepolitisk talsperson for Ap på Stortinget, Arild Grande, sier til Kampanje at medieselskapene bør betale skatter og avgifter i de landene de opererer i, og dermed indirekte styrke finansieringene av offentlig mediestøtte.

-  Google sin omsetning i Norge viser at Norge er et attraktiv marked og at slike selskaper tjener gode penger her.


LES MER:
http://kampanje.com/medier/2015/08/google-omsatte-for-19-milliarder-i-norge---betaler-lommerusk-i-skatt/#cxrecs_s

 
Copyright © 2019 www.rudi.no Rudi Reklamebyrå. All rights reserved.